ASHBY MEWS - LONDON / UNITED KINGDOM

  • ASHBY MEWS INTERIOR - LIVING ROOM,  DINING AREA & KITCHEN
  • ASHBY MEWS EXTERIOR
  • ASHBY MEWS SKETCH
  • ASHBY MEWS 3D SECTION
  • ASHBY MEWS INTERIOR - STUDIO & STAIR
  • ASHBY MEWS EXISTING BUILDING
State: 
under construction
Size: 
200 m²
Place: 
London, UK
Date: 
December, 2015
Project: 
ASHBY MEWS
Owner: 
private
Location: 

This project consisted of a renovation of an old barn, used as a storage building until recently, into a two level studio to function as a home office for a designer. The building is located on Ashby Mews, London which is inside a conservation area. Care had to be taken in the design to comply with regulations for construction within the conservation area. The proposal replaces the existing roof with a new zinc clad gable roof with skylights to enrich the interior with ample daylight. In order to accommodate two functional floors, the ground floor level was receded by 1,5m and the upper level elevated to 1,5m off the original ground. The exterior existing shed doors were retained as openings with a view to the road.