THALASSA SUITES

  • EXTERIOR VIEW
  • GARDEN VIEW
  • EXTERIOR VIEW
  • SWIMMING POOL
  • LOFT BEDROOM
  • BEDROOM
  • BATHROOMS
  • MASTERPLAN
  • THALASSA SUITES UNDER CONSTRUCTION
  • THALASSA SUITES UNDER CONSTRUCTION
  • THALASSA SUITES UNDER CONSTRUCTION
State: 
under construction
Place: 
CORFU, GREECE
Date: 
August, 2014
Project: 
THALASSA SUITES
Owner: 
PRIVATE
Location: 

Thalassa resort is composed of three separate assemblies autonomously, with suites, which grow on one or two levels, depending on their size. The resort develops in a particularly privileged plot, standing first in front of the coast and surrounded by dense vegetation. The two swimming pools are combined with artificial creek running water. The image, the flow and the sound of the water in relationship with the green and colourful flowers are designed in order to create a quiet environment, ready to welcome and accommodate the visitor.

Next to the beach, we have designed a beach bar, able to satisfy more than 450 people at the same time.

At this strategically commercial and functional spot, we design as vertices of an imaginary triangle, the reception, the beach bar and the restaurant. In between we find various other service and rest points which lead to the ultimate destination of the visitor, the sandy beach of the complex.

The guest is directed through a private road, on the eastern site of the plot, to the main entrance of the resort. There we find the temporary parking plot, right in front of the reception room, were the guests are being welcomed and redirected to their suites. The main guest parking plot is situated on the southeast of the resort. From this point on, everyone is directed to their suites, the pools, the beach and the rest of the resort on foot. The resort exit is at the southwest. Both entrance and exit are secure, one way passages.