ASHBY MEWS – LONDON / UNITED KINGDOM

  • Stateunder construction
  • Ownerprivate
  • Size200 m2
  • LocationLondon, UK

This project consisted of a renovation of an old barn, used as a storage building until recently, into a two level studio to function as a home office for a designer. The building is located on Ashby Mews, London which is inside a conservation area. Care had to be taken in the design to comply with regulations for construction within the conservation area. The proposal replaces the existing roof with a new zinc clad gable roof with skylights to enrich the interior with ample daylight. In order to accommodate two functional floors, the ground floor level was receded by 1,5m and the upper level elevated to 1,5m off the original ground. The exterior existing shed doors were retained as openings with a view to the road.



Care had to be taken in the design to comply with regulations for construction within the conservation area